21.10.11

ape sebabnye boyfriend cabut lari ? --'


Hello ! Tengok title tu . Entah lah , tibe-tibe rase nak buat tips sikit . Tak kesah lah kan blog sebab nih blog aku . Oke lah nih ade sikit ciri-ciri lelaki yang akan cabut lari kalau :

1. Ewah ! Aku Je Ke Yang Keluar Duit ?!
Lelaki mana yang tahan setiap kali dating , asyik dia je yang nak kena bawak keluar duit tu , tak kiralah , duit minyak , tol , parking , makan , minum . Macam - macamlah . Ye takk ? Lama - lama bila dah kerap sangat , mulalah dia takut nak keluar dengan korang terutama waktu tengah nazak .  Harus diingat , duit bukannya datang dari langit ! >.<


2. Ishk ! Dok Call Banyak-Banyak Kali Kenapa Tak Tau ?!
Bagi lelaki , terlalu kerap berhubung baik menerusi telefon mahupun SMS boleh membosankan mereka. Ini kerana mereka suka dalam keadaan yang tenang dan menguruskan masa secara teratur. Misalnya , selepas pulang kerja , lelaki perlukan masa untuk berehat . Then , barulah akan call korang . Ni takk , yang perempuan asyik dok nak call 24 jam  je .Mana lah dia tak tension . Kan ? Relaks ah kawan . Dia tak kan ke mana-mana hehhh . Bahkan telefon sehari sekali pun dah memadai . Asalkan korang saling mempercayai ^^


3. Curigaaa ? Ishk . Jangan Macam Tuh !
Korang masih muda . Begitu jugalah dengan si dia. Jadi , korang dengan dia masih belum berkahwin , korang berdua masih berhak memilih jalan hidup sebagai orang single. Korang tak sepatutnya menghalang dia daripada melakukan apa- apa aktiviti yang disukainya . Sesekali , berilah ruang pada dirinya untuk bersama-sama dengan member diorang . Walaupun takut disambar orang , tetapi biarlah berpada-pada . hehe --'


4. You ni , Suka Sangat Merengek !
Yupp . I know , korang ni memang manja . Maybe ,si dia boleh paham korang tetapi keadaan akan jadi lebih parah kalau korang ni suka sangat merengek . Eeee . Gelilahh . haha . Contohnya , baru kena gegett nyamuk , merengek macam kena gegett ular . Korang kena ingat si dia mencari teman istimewa bukan mencari si anak kecil yang minta untuk dibelai-belai ^^


5. Suka Sangat Meraih Simpati !
Sememangnya menjadi tanggungjawab dia untuk menghiburkan korang di saat korang sedang bersedih . Namun janganlah perkara yang kecil pun sampai nak dibesar-besarkan hanya kerana mahu meraih simpati . Sekiranya selalu sangat bersedih dan setiap masa ada sahaja yang tidak kenanya , lama - lama dia akan bosan untuk pujuk korang . Manusia tahap kesabarannya ada had jugak kan ? ehee~



#so kalau tak nak boyfriend cabut lari . tolong lah fahami dieorang erk :)




si pencoret : yanie ^_^

1 comment:

aqilah said...

thanks .. singgah sini ..
dtgla .. http://redgurlzlove.blogspot.com