28.5.13

Soal Hati



Assalamualaikum and hye. It's been so long yeah? Dah lama saya rehat dan menyepi daripada update blog tercinta ni. Dah berhabuk, kasihan blog saya kan. Fuhh *tiup habuk*. Actually, there is so many things that happen to me along I did not update this blog. Yeahyeah, I know there's someone missing me right? Haha, lol just kidding okayy. Dahdah, jangan nak poyo sangat berspeaking-speaking bagai. Dah lah English tunggang terbalik *sad face*. Okayy, pity me. Enough with english, we're going to take bahasa ibunda. Ok? Hoho, harap terima kenyataan yang saya masih anak melayu asli. Bukan omputihh yaa. Choii, mengarut lagi. Sorry, just suka-suka untuk menghiburkan hati yang lara.

See that title? Yeah, soal hati with that broken heart. Eh, tadi cakap nak bahasa ibunda tapi takpe lah. Kita campur-campur yaaa. Kenapa lahh dengan hati kan, kasihan dia. Selalu aje sakit dek cinta. Aduyaii, please Muliani. Jangan jatuh cinta untuk sekian kalinyaa. Tapi hati degil jugak, jatuh cinta bila hati dah single. Bila hati dah tawar, mula lahh cari yang lain untuk mengubat padahal sama je. Sakit hati juga yang dapat kan? Its sokayy lah, be strongg. Hati saya dah selalu sakit dek panahan cinta sang lelaki. Cewahhh gitu. After quite while dia tinggalkan saya, hati dah mula resah sebab sorang-sorang. Mulalah buat drama air mata sebab rindu kan kan. Alahh, tipu tak rindu EX kan? Siapa yang tak rindu EX? Angkatt tangann tinggi-tinggi yee semua. Untunglahh kalau hati tak rindu.

Malam ni semua tinggal aku sorang-sorang. Saja lah tu nak bagi chance kat aku supaya dapat buat drama air mata. Dah lah maghrib tadi dah buat drama air mata depan phone and laptop. Aiyoo, apa ni apa ni. Come on lahh, wake up dear. Teruskan hidup okayy? Kepada perempuan yang senang nak sayang orang like me, uhukss. Dinasihatkan jangan jatuh cinta lagi, jangan dekat dengan insan yang bergelar lelaki. Haha, pandai nasihat orang je. Diri sendiri tak buat, podahhh. Actually kan, kita dah TER falling in love dengan seorang insan yang macam pak ustaz ni. Hmm, nak buat apa lagi? Buat donno jelah. Dear crushh, ohh. Kenapa lah boleh jatuh cinta dengan awak. Sorry, awak datang masa hati saya kosong. Jadi saya terisi hati saya dengan awak. Tu boleh jadi camni. Marah hati ni, cepat cepat -,-



Double A, maaf. Saya TERjatuh cinta kat awak. Saya tak minta, tapi dah jadi. Jadi tolongg, jangan biar saya sorang-sorang lagi tanpa teman. Harap awak faham tu. Awak selalu buat saya ketawa, senyum sorang-sorang, and the most important things. Awak boleh buat saya angau sampai tersalah sebut nama. And, to Mr. Ex. Saya minta maaf, hati memang senang berubah. Awak sendiri yang buat saya macam ni. biarkan saya hidup sorang-sorang without a single text and call from you. It's hurts deep inside you know. I may look like a happy person without you but inside I'm dying. Feels like lost something that is too special for me. I'm sorry. Mr Double A, im sorry if you're not feel comfort with all this. But I can't lie to myself. It's too hard for me to do it. So, please let me love you even from far. Okay? I'm just begging, please do not leave me alone. Even you're my friend but that would be happy enough for me even sometimes I can get hurt :')

p/s: Saya rasa post ini sekadar untuk meluahkan rasa terbuku di hati. Ini baru sikit, ada banyak lagi. Takpeelahh, simpan je dalam hati ni. Gtg, assalamualaikum :')


si pencoret : yanie ^_^

No comments: