28.6.13

Hidup Tak Seindah Mimpi


 


Assalamualaikum awak, awak, awak dan awak semua. Lama kan tak update blog ni? Actually, saya nak menyendiri semenjak dua menjak ni. Yes, suka menyendiri daripada terpaksa sakit hati. Heee, dah nak start buat drama pulak aku ni. Memang ada rasa nak update blog ni, cuma ada je halangan. Minggu lepas nak buat tapi terpaksa tangguh sebab minggu lepas pergi camping. Wuhuu, tak best sangat kot sebab berkhemah untuk dapatkan lencana tertinggi dalam pengakap. Nak capai pengakap diraja lahh sangat tapi takde masa kot nak buat semua tu. Malas lahh eden nak fikir, tapi camping minggu lepas saya lulus. Wkwkwkwk xD

Camping minggu lepas agak mencabar aku yang agak manja ni. Yes, memang terasa tercabar. Dengan aku terpaksa bersusah payah, kena masak sendiri hape semua tapi bukan aku lah yang part masak-memasak ni. Tapi masa tu memang aku rasa nak jerit mintak tolong umi aku datang. Haaaaaa, terbukti kat situ anak manja. Sebelum pergi camping tu pon, aku demam dua tiga hari sebelum tu. Then hari nak pergi camping kaki aku seliuh macam nak patah. Sakit woiii. Memang aku menangis meraung sebab rasa macam nak tercabut kaki ni. Sampai sekarang masih terasa sengal-sengal kat kaki aku ni. Sobs sobs, memang camping kali ni agak menyedihkan. Duduk kat sana pon asyik kena buli dengan abang-abang kelana yang jahat. Waa, kami dibuli. Tapi ada jugak yang baik tolong pasangkan kipas kat aku, hehe xD

Lepas je balik camping, badan-badan aku gatal semacam. Tangan, kaki dengan leher aku penuh dengan bintik-bintik merah woi. Memang sedah lah kau hisap darah aku masa aku tengah tidur. Dah lah budak-budak ni tak tutup khemah malam kedua tu. Merana aku tau. Btw, aku rindu Sarah yang dah pindah kat Johor. Kejam kot pindah jauh-jauh. Tapi dia sempat tolong aku masa aku seliuh tu, thanks SAHABAT. Never forget that. Then, perkara yang paling buat aku sedih malam ni. Double A kasar gila kot dengan aku. Hmm, terasa macam tu bukan dia. Seriously, aku rasa macam nak campak phone aku jauh-jauh bila dia text macam ni. Aku rasa macam nak je stop text dengan dia masa dia start bahasakan diri macam tu. Ataupun, ada orang lain yang sanggup tolong aku balas text dia.


Can you stop doing like this. Berhenti mencuba untuk halang aku dari sayang kau lahh bongok! Aku akan buat benda tu sendiri, takyah kau nak paksa-paksa aku dengan cara macam ni. Aku tahu camne nak buat lah. Kalaulah kau tahu yang aku masih simpan kata-kata kau yang sweet dulu. Yes, aku mengaku aku baca text tu tiap malam sebelum aku tidur. Kadang-kadang rasa macam nak buang phone aku jauh-jauh dari hidup aku. Aku rindu kau, yes I'm stupid. Sebab aku sayang dekat orang yang langsung tak peduli sama ada aku ada atau tak. Hidup kau tak berubah pun kalau aku takde kan? So, it's better I'm leaving. Daripada aku rasa terus sakit hati sebab kau bahasakan diri kau macam tu. Hmmm. Gtg, assalamualaikum :'(

Did you remember when I said that I'm okay. I'm sorry, I lie to you. Sometimes when I say ''I'm okay'', I want someone to look at me in the eyes, hug me tight and say ''I know u're not'' :')


si pencoret : yanie ^_^

No comments: